8.00 - 18.00, окрім неділі

Харків, вул. Піщана 11

( Як дістатися )

Харчова алергія та її діагностика

14/02
Ендоскопія

Харчова алергія – це коли імунна система людини реагує так, як ніби певна їжа шкідлива для організму. Якщо людина їсть, торкається чи вдихає цю їжу, у неї може виникнути алергічна реакція. Більшість алергічних реакцій відбувається від 5 хвилин до 1 години після їжі або дотику до їжі.

Найбільш поширеними продуктами, на які у людей виникає алергія, є:

  • Молоко і продукти, що містять молоко, такі як морозиво або вершкове масло (так звані молочні продукти)

  • Яйця

  • Пшениця

  • Соя

  • Арахіс

  • Горіхи, такі як мигдаль або кешью

  • Риба

  • Молюски, такі як креветки або устриці.

У людей може бути алергія на один або кілька продуктів. Іноді важко сказати, чи дійсно у вас харчова алергія чи ні. Люди можуть відчувати себе хворими після вживання деяких продуктів з інших причин. Наприклад, люди можуть отримати печію після вживання гострої їжі або мати блювоту і діарею від харчового отруєння.

Симптоми можуть відрізнятися у різних людей. Крім того, у людини можуть бути різні симптоми кожен раз, коли у неї виникає алергічна реакція.

 

Як проходить діагностика харчової алергії?

Лікарі можуть використовувати 2 типи тестів, щоб визначити, чи є у вас харчова алергія. Ви і ваш лікар вирішите, що краще для вас:

  • Шкірний тест

  • Аналіз крові

Ваш лікар або медсестра також проведуть огляд і поговорять з вами. Іноді буває важко зрозуміти, на яку їжу у вас алергія. Корисно вести облік продуктів, які ви їсте і симптомів, які у вас є.

Ви можете звернутися до медичного центру “Rishon” для повного обстеження, консультації та подальшого лікування. Більш детальну інформацію про цю галузь ви можете прочитати на сторінці напряму ендоскопія на сайті клініки https://rishon.com.ua/uk/diagnostika/endoskopiya  .

Запис на прийом